COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Bastonașele "Cristinuța", în centrul unui scandal. Ce a nemulțumit opinia publică

Bastonașele "Cristinuța", în centrul unui scandal. Ce a nemulțumit opinia publică

Ilustrațiile cu „Cristinuța” de pe ambalajele cu bastonașe ale brandului cu același nume au caracter sexist și lezează demnitatea, a decis Consiliul pentru egalitate.

Consiliul pentru egalitate a decis, de asemenea, că producătorul trebuie să retragă din comercializare aceste ambalaje și să depună toată digilența de a nu admite situații similare în viitor.

„După ce au apărut aceste poze în spațiul public și a stîrnit reacții negative, noi - un grup de activiste (Alina Andronache, Elena Ratoi, Elena Nofit, Anna Susarenco și Victoria Puiu) am decis să trimitem un e-mail și o scrisoare recomandată prin poștă companiei producătoare în care atenționam că acest ambalaj este unul sexist, care promovează sexualizarea precoce a fetelor și este interzis de lege. În această scrisoare solicitam să fie scos acest ambalaj din vînzare, luînd în considerație că produsul este unul pentru copii și se produce în cantități foarte mari. Le-am dat 30 de zile pentru răspuns și eram gata să ne întîlnim pentru a le explica unde greșesc. N-am primit niciun răspuns, iar ulterior ne-am adresat la Consiliul pentru egalitate - Совет по равенству - Equality Council.”, a scris Alina Andronache.


Potrivit activistei, „Consiliul pentru Egalitate a înștiințat compania despre cererea depusă de noi. Compania producătoare a venit cu un răspuns în care scriau că nu înțeleg din ce considerente ar trebui „la cerința unor terți” să-și retragă produsul său la insinuări și acuzări neîntemeiate. Totodată compania producătoare a ținut să ne amenințe pe noi prin acea scrisoare că pentru denunțuri calomnioase și denigrante intervine răspunderea juridică.

Pe 18 octombrie 2019 a avut loc ultima ședință în care reprezentanții companiei producătoare ne-au amenințat, ne-au insultat și ne-au intimidat deja în persoană chiar în fața membrilor Consiliului pentru Egalitate.”

„Azi a fost publicată decizia. O mică victorie în lupta cu publicitatea sexistă.” a încheiat Alina Andronache.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load