COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Au apărut detalii noi despre femeia care a murit din cauza COVID-19

Au apărut detalii noi despre femeia care a murit din cauza COVID-19

Femeia răpusă de coronavirus este locuitoare a satului Bălceana (r-nul Hîncești), care a revenit în R.Moldova pe 3 martie 2020.

Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de către președintele raionului Hîncești, președintele Comisiei Situații Excepționale r.Hîncești, Iurie Levinschi.

De precizat că Deschide.MD a scris că femeia, în vîrstă de 61 de ani, infectată cu coronavirus a revenit în R. Moldova pe 3 martie 2020. Aceasta a avut cîteva zile febră, ulterior a fost internată la Toma Ciorbă, în aceeași zi externată, la cîteva zile a fost internată din nou și depistată pozitiv cu coronavirus.


Ea s-a aflat în provincia Milano în perioada 15 mai 2019 - 3 martie 2020 , atunci cînd a venit la Chișinău cu un avion de pe ruta Bergamo - Chișinău. Persoana respectivă acuza pe 7 martie febră 37,5, cefalee cu semne de pneumonie. După ce s-a adresat la medicul de familie, a fost internată la spitalul Toma Ciorbă - pe 11 martie 2020, fiind externată în aceeași zi.

Totuși, a doua zi după ce a fost externată, starea de sănătate a femeii din Bălceana s-a agravat și a fost internată din nou la „Toma Ciorbă”, unde s-a confirmat faptul că este infectată cu Coronavirus.

Specialiștii au stabilit că cercul de persoane cu care respectiva femeie ar fi avut contact este de 10 persoane, care deja s-ar afla în regim de autoizolare.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load