Atelierul „Mărțișoare pentru fiecare”, desfăşurat în premieră la Parlament

Atelierul „Mărțișoare pentru fiecare”, desfăşurat în premieră la Parlament

Astăzi, 21 februarie, la Parlament s-a desfăşurat în premieră Atelierul de creație pentru confecționarea mărțișoarelor, cu genericul „Mărțișoare pentru fiecare”, comuncă Noi.md.


Evenimentul a reunit deputați, diplomați, meșteri populari și copii de la centrele de creație din diferite raioane ale țării.


Deputații, însoți de copiii și nepoții lor, au confecționat mărțișoare, care, la 1 martie, vor fi dăruite în cadrul unei acțiuni caritabile.


Evenimentul a fost susținut de meșterul popular Natalia Cangea, sub îndrumarea specialiștilor Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală a Moldovei și cu participarea reprezentanților Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București.


Organizarea atelierului se înscrie în decizia de a declara Mărțișorul ca parte a patrimoniului cultural imaterial al umanității de către UNESCO.


Tot astăzi, Parlamentul găzduiește expoziția de mărțișoare tradiționale din România și Bulgaria, din colecția Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală a Moldovei, precum și lucrări confecționate în diferite zone ale țării. Acestea vor fi expuse și vor putea fi admirate la Parlament pînă la 5 martie. 


 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load