TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Apă de calitate pentru Florești

Apă de calitate pentru Florești

Specialiștii Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Nord au efectuat o vizită în comunele Cuhureștii de Sus și Cuhureștii de Jos, raionul Florești, unde au monitorizat procesul de execuție a lucrărilor de construcție-montaj a sistemelor de aprovizionare cu apă în cadrul proiectului „Apă pentru viață în Regiunea de Nord: raioanele Florești și Soroca”.

În prezent, la Cuhureștii de Sus sînt efectuate lucrări la Platforma C a sistemului de aprovizionare cu apă, unde sînt amenajate cămine pentru captarea apei de izvor. Tot acolo, a fost montată o stație de pompare a apei, a fost construită rigola pentru scurgerea apelor pluviale, au fost efectuate lucrări de amenajare a teritoriului și a fost montat eurogardul de protecție a zonei de captare a apei de izvor.


Inițial, subproiectul de la Cuhureștii de Sus și Cuhureștii de Jos a fost divizat în două etape. Bugetul pentru etapa I se cifrează la 14,4 milioane de lei, iar pentru etapa II – 6,7 milioane de lei, bani alocați din sursele Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR).

Pînă în prezent, la Cuhureștii de Sus, în cadrul etapei I a subproiectului, au fost montate 31.800 m de rețele exterioare de alimentare cu apă, 4.200 km aducțiune, 105 cămine de vizită, 22 hidranți antiincendiari și 4 reductoare de presiune. În acest sens, din FNDR, au fost valorificate resurse financiare în sumă de 11,35 milioane de lei.

La Cuhureștii de Jos, în cadrul etapei a II-a a subproiectului, au fost montate pînă în prezent 24.235 m rețele exterioare de alimentare cu apă, 90 cămine de vizită și 14 hidranți antiincendiari. În acest sens, din FNDR, au fost valorificate resurse financiare în sumă de 4,04 milioane de lei.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load