TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

A fost emisă o avertizare de subinundaţii locale

A fost emisă o avertizare de subinundaţii locale

Centrul hidrologic al Serviciului Hidrometeorologic de Stat a emis o avertizare de subinundaţii locale, valabilă în perioada 14-15 iulie.

Conform hidrologilor, în intervalul de referinţă, în legătură cu avertizarea Centrului meteorologic privind prognozarea precipitațiilor, izolat averse puternice (15-45 litri pe metru pătrat), este posibilă formarea scurgerilor intensive pe pante cu risc de subinundații locale.

În acest context, administrația publică locală, agenţii economici, în subordinea cărora se află lacuri de acumulare, sînt avertizați să verifice starea barajelor, podurilor şi căilor de evacuare a apei.


O avertizare hidrologică înseamnă risc de viituri sau creşteri rapide ale nivelului apei, care nu conduc la pagube semnificative, dar necesită o vigilenţă sporită în cazurile de activităţi sezoniere şi/sau expuse la inundaţii.

În următoarele 24 de ore, pe întreg teritoriul ţării se aşteaptă ploi cu descărcări electrice, cu răcirea semnificativă a vremii. Astfel, luni, 15 iulie, în ţară se aşteaptă maxime termice de 23-25 grade Celsius, ziua, şi 15-17 grade, noaptea.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load