TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Aleargă să oferi ajutor cu dragoste, iar lumea te va urma (VIDEO)

Aleargă să oferi ajutor cu dragoste, iar lumea te va urma (VIDEO)

Joaquin Phoenix, pe care Academia Americană de film l-a recunoscut ca fiind cel mai bun actor pentru interpretarea rolului lui Joker în filmul cu același nume, a ținut un discurs emoționant după ce a primit primul său Oscar la cea de-a 92-a ediție a ceremoniei de înmînare a acestor premii prestigioase care a avut loc la Los Angeles.

Discursul lui Joaquin Phoenix după ce i-a fost înmînată statueta mult rîvnită, i-a atins pe mulți. În discursul său, actorul în vîrstă de 45 de ani nu numai că a rostit cuvinte de recunoștință, ci și a abordat astfel de subiect precum egalitatea și influența omului asupra lumii înconjurătoare, a vorbit atît despre problemele sale personale, cît și despre cele globale, inclusiv despre protecția naturii.


Prezentăm discursul său complet:

” Doamne, sînt plin de recunoştinţă în acest moment. Nu mă simt, însă, cu nimic mai presus decît colegii mei nominalizaţi sau faţă de oricine din această încăpere, pentru că toţi împărtăşim aceeaşi dragoste – dragostea pentru film. Această formă de expresie mi-a oferit o viaţă extraordinară. Nu ştiu ce aş fi devenit fără ea.

Cu toate acestea, eu cred că cel mai mare cadou care mi-a fost oferit mie şi multora din această încăpere este oportunitatea de a ne folosi glasul pentru a face auzite persoanele fără voce. În ultima perioadă m-am gîndit foarte mult la unele dintre problemele îngrijorătoare cu care noi împreună ne confruntăm.

Eu cred că uneori noi simţim sau sîntem impuși să simţim că luptăm pentru cauze diferite. Însă eu ştiu că încă putem lupta ca o comunitate. Fie că vorbim despre inegalitatea de sexe sau despre rasism, despre drepturile minorităţilor sexuale, a popoarelor indigene sau drepturile animalelor, noi vorbim, de fapt, despre lupta împotriva nedreptăţii. Vorbim despre lupta împotriva credinţei că o naţiune, o rasă, un sex sau o specie are dreptul să domine, să controleze şi să o exploateze pe alta“.

Eu cred că am ajuns să fim foarte deconectaţi de lumea naturii... Şi mulţi dintre noi ne facem vinovaţi de o privire egocentrică asupra lumii, avem credinţa că noi sîntem centrul universului. Dăm buzna în această lume şi ne folosim de resursele ei. Credem că avem dreptul să inseminăm artificial o vacă, iar mai apoi să-i furăm urmașii chiar dacă ea urlă de durere. Apoi îi luăm laptele predestinat vițelului ei şi îl punem în cafeaua şi în cereale noastre.

Cred că ne este teamă de schimbări și de ideea de schimbare personală pentru că avem impresia că trebuie să sacrificăm ceva, să renunţăm la ceva. Dar omenirea este atît de inventivă, încît ar putea crea, dezvolta și implementa astfel de sisteme de schimbare care ar putea fi benefice pentru toate fiinţele şi pentru mediul înconjurător.

Am fost un ticălos întreaga mea viață. Am fost egoist, uneori dur, multora le-a fost greu să lucreze cu mine şi sînt recunoscător pentru faptul că mulţi dintre cei care se află în această sală mi-au acordat o a doua şansă. Şi cred că sîntem la cel mai înalt nivel, atunci cînd ne sprijinim unii pe alții, dar nu cînd ne îi judecăm pe alții pentru greşelile din trecut. Sîntem la înălțime atunci cînd ne ajutăm să creştem, cînd ne educăm unii pe alții, cînd ne ghidăm pe drumul mîntuirii. Asta este cea mai bună versiune a umanităţii.

Eu pur și simplu…eu vreau…(Vocea lui Joaquin Phoenix a tremurat, iar în ochi i-au dat lacrimile)

„Cînd fratele meu avea 17 ani, el a scris aceste versuri: ”Fugi spre mîntuire cu iubire, iar lumea te va urma”. Vă mulţumesc!“.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load