TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

„Va fi sau nu va fi coaliția?” – ce spune Igor Dodon și Maia Sandu

„Va fi sau nu va fi coaliția?” – ce spune Igor Dodon și Maia Sandu

Turul doi al alegerilor locale generale de astăzi pare a fi decisiv pentru coaliția de guvernare formată din Partidul Socialiștilor din Republica Moldova și Blocul ACUM.


Cel puțin asta lasă să se înțeleagă președintele țării Igor Dodon, dar și prim-ministra Maia Sandu.


Întrebați de presă ce se va întîmpla cu majoritatea parlamentară după 3 noiembrie 2019, cei doi oficiali au spus că au multe de discutat, înainte de a lua o decizie clară.


„Eu îmi doresc ca această majoritate parlamentară să-și continue activitatea, noi am susținut această majoritate și acest Guvern. Lucrurile se pot schimba, evident, săptămîna viitoare, pentru că s-au întrecut unele limite în această campanie”, a declarat Igor Dodon.


Șeful statului a precizat că scenariile ce urmează sînt două – „va fi sau nu va fi această coaliție”, refuzînd să ofere detalii, pentru „a nu influența votul cetățenilor”. Anterior însă, Igor Dodon a spus că, în actualul Parlament, PSRM nu va face majoritate cu alte partide decît Blocul ACUM, iar o eventuală rupere a actualei alianțe ar duce, în mod inevitabil, la alegeri legislative anticipate.


La rîndul său, prim-ministra Maia Sandu, spune că, după scrutinul de astăzi, liderii majorității vor discuta despre viitorul acesteia.


„O să avem tot timpul să discutăm aceste lucruri, inclusiv despre moțiunea de cenzură (n.n. depusă la Parlament de către PDM), la care voi merge și voi da răspunsurile solicitate, pentru că unii oameni se pare că sînt deranjați de eforturile noastre de eliminare a corupției din sistem. Sunt gata să discutăm și să apărăm ceea pe ce insistă Guvernul”, a spus copreședinta Blocului ACUM, Maia Sandu.


Totodată, șefa Executivului a declarat că eforturile cabinetului de miniștri se vor face simțite odată cu aprobarea bugetului pentru anul ce urmează, în care sînt prevăzute majorări de salarii, indemnizații și compensații.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load