Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Un deputat PAS le răspunde democraților: „Este ipocrizie, o ofertă populistă”

4 oct. 2019,, 13:08   Politică
3024 2

„Ipocrizie și ofertă populistă”. Așa a comentat deputatul ACUM și președintele comisiei parlamentare juridică, numiri și imunități, Sergiu Litvinenco, propunerea PDM de a susține numirea unui procuror general european.

„Ei vor să blocheze procesul de alegere a procurorului general, care a început deja”, a mai spus parlamentarul, potrivit agora.md.

„Noi am votat deja legea, este inițiată preselecția pentru desemnarea unui procuror general independent, chiar dacă nu va fi european. Va fi unul cu cetățenia RM, dar cu expertiză și activitate în afara țării. Cel mai important e să fie independent, reformator și să acționeze ferm în sensul tragerii la răspundere a celor care au furat țara. Noi deja am făcut și un calendar, vrem ca în noiembrie să avem un procuror general plenipotențiar. După mine, e ipocrizie, ei nu au vrut un procuror general european. Scopul este populist, să blocheze procesul care a început deja”, a declarat Sergiu Litvinenco.

Întrebat dacă blocul ACUM a renunțat la idee numirii unui procuror general european, deputatul a spus: „Eu sînt pentru a extinde posibilitatea ca în cadrul unui proces de preselecție să poată participa și cetățeni care nu sînt ai RM, dar care au o bogată experiență în ceea ce privește managementul Procuraturii. Eu cred că toți membrii blocului ACUM susțin. Problema e că a fost inițiată preselecția, dar noi nu vrem să blocăm procesul. Este o oferă populistă. Ei își doresc să mai facă niște show, ca să-i mai arată pe la televizor, că iată s-au găsit mari reformatori și că ne vin în întîmpinare. De ce nu au susținut pînă acum această idee? Noi am venit cu proiectul respectiv în aprilie 2019”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?