Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 507
Preşedintele stiri: 4002

Tănase: Transportarea transnistrenilor la secțiile de vot nu e o încălcare

5 mar. 2019,, 13:29   Politică
3782 5

Votarea de către cetățenii aflați peste hotarele republicii în baza actelor cu termen de valabilitate expirat a fost tolerată prea mult timp, iar transportarea organizată a cetățenilor din stînga Nistrului către secțiile de votare de pe teritoriul Republicii Moldova nu reprezintă o ilegalitate.

Declarațiile aparțin fostului președinte al Curții Constituționale, Alexandru Tănase, în cadrul emisiunii Adevărul Live.

Tănase consideră că s-a procedat coresc interzicînd votarea în baza pașapoartelor expirate în afara țării.

„Acestea nu sînt drepturi fundamentale pe care statul nu poate să le limiteze. Din moment ce există o exigenţă că pentru a merge la vot ai nevoie de un act valabil, cred că trebuie să ai grijă din timp să-ţi perfectezi acel act. Nu aş vedea convingător acest argument. Din ce cauză nu poţi merge cu maşina avînd un carnet de conducere expirat, din ce cauză? De ce nu poţi face alte acţiuni dacă nu ai un act valabil, de ce nu poţi cumpăra un imobil, de ce nu poţi să efectuezi o adopţie”, și-a argumentat Alexandru Tănase opinia.

Cît despre transportarea cetățenilor la secțiile de vot de către un concurent electoral, Tănase spune că nu este o acțiune ilegală, „cu condiţia că nu sînt cumpărate voturile”.


Acesta, însă, consideră că Procuratura Generală ar trebui să se sesizeze și să investigheze cazurile de mituire a alegătorilor, în caz că acestea au existat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?