Sandu: Pe cei confuzi din blocul ACUM îi rog să nu încurce libertatea de exprimare cu vorba goală

Sandu: Pe cei confuzi din blocul ACUM îi rog să nu încurce libertatea de exprimare cu vorba goală

Prim-ministrul Republicii Moldova, Maia Sandu, a adresat trei mesaje, unul pentru Blocul ACUM, altul pentru PSRM și al treilea pentru cetățeni.


”În primul rînd, mă adresez colegilor mei, deputaților din blocul ACUM – calea pe care o parcurgem pentru a asigura că țara noastră intră în normalitate, o normalitate a bunului-simț, întîi de toate, este una dificilă. Trebuie să rămînem atenți la misiunea noastră și să nu transformăm lupta cu hoția și corupția în luptă de orgolii. Pe cei confuzi din blocul ACUM îi rog să nu încurce libertatea de exprimare cu vorba goală. Aveți de ales - fie participați la schimbare și vă asumați o muncă extrem de dificilă, fie continuați să nu faceți nimic și să inflamați societatea cu nevoile propriului ego. Ce am ales noi să facem nu e din confort sau plăcere, dacă am fi căutat să ne fie plăcut, eram astăzi în altă parte. Nu pentru aplauze am venit. Am venit să scoatem gunoiul din țară, iar gunoiul miroase urît. Și este nevoie de oameni care sînt gata să-și murdărească hainele pentru curățarea țării de gunoi. Să ne alocăm mai puțin timp pentru declarații înfierbîntate și mai mult pentru lucru”, a scris Sandu într-o postare pe pagina sa de facebook.


Cel de-al doilea mesaj prim-ministrul l-a adresat celor din PSRM.


”În al doilea rînd, mă adresez celor din PSRM. Am decis să unim forțele noastre din parlament pentru a elimina căpușa distructivă Plahotniuc. Am trecut peste neînțelegeri și peste diferențe de viziune, pentru că știam că dacă regimul rămîne încă un pic, din țară nu va mai rămîne nimic. Noi, cei din ACUM, credem în democrație. Noi credem că este firesc și chiar necesar ca într-o democrație să existe opinii diferite, să existe contradicții și dreptul de a nu fi de acord. Este modul nostru de a fi și așa vom rămîne. Desigur, democrația este fragilă. Însă aceste divergențe nu pot fi piedici în calea scopului care ne-a determinat sa avem o înțelegere între ACUM și PSRM. Dacă vrem să resetăm procesele democratice, să creăm instituții independente, atunci haideți să nu căutăm pretexte pentru a complica o situație dificilă. Am mai spus acest lucru – asigurarea unei justiții independente, așa încît procurorii și judecătorii să apere legea și oamenii, nu politicienii corupți, este prioritatea noastră. Fără acest lucru, nu se va putea merge prea departe în niciun domeniu. Este o linie roșie pentru Guvern și vom îndeplini această promisiune”, a mai scris Sandu.


Cel de-al treilea mesaj prim-ministrul l-a adresat cetățenilor, spunînd că cei de la guvernare țin minte de ce au venit la putere.


”Vă garantez că nimeni nu s-a așezat confortabil în fotolii, uitînd de promisiuni. Echipa mea este o echipă de profesioniști integri și, poate ceva nou pentru guvernările din Moldova, o echipă de oameni cu bune intenții, cu intenția clară de a lucra pentru oameni. Noi am venit pentru că vrem și știm cum să creștem nivelul de viață al cetățenilor. Însă pentru a reuși acest lucru, trebuie să avem o justiție echitabilă și să facem dreptate. Pilonul central, la început de cale, pentru a face dreptate este Procurorul General. Știm că doriți să grăbim acest proces. Acum Procurorul General este ales, după lege, de Consiliul Superior al Procurorilor. Însă nu putem lăsa CSP-ul actual să aleagă noul Procuror, căci știm cine sînt membrii CSP. Căutăm soluții legale ca următorul procuror să fie cu adevărat independent, să înceapă a pedepsi hoții și să reformeze ireversibil procuratura. Foarte curînd vom veni cu aceste soluții și vă promit că nu vom ceda în lupta pentru justiție”, a conchis Sandu.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load