X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Reprezentanţa Transnistriei se va deschide în curînd la Moscova

10 ian. 2019,, 17:50   Politică
4675 5

În această lună, la Moscova se va deschide Reprezentanța Transnistriei, ceea ce va însemna un pas important spre integrarea și interacțiunea Transnistriei cu Federația Rusă.

Potrivit presei transnistrene, declaraţia în cauză a fost făcută de Vitali Ignatiev, ministrul afacerilor externe al Republicii Moldoveneşti Nistrene nerecunoscute într-un interviu cu jurnaliștii, menționînd că obiectivul principal al Reprezentanţei transnistrene de la Moscova va viza protejarea intereselor cetățenilor transnistreni aflaţi în Rusia. În plus, datorită deschiderii acestei Reprezentanţe, va fi impulsionat parteneriatul strategic cu Federația Rusă, transmite Noi.md.

„Credem că acesta este un pas important în direcția integrării, interacțiunii Transnistriei cu Federația Rusă. Reamintim că, anterior, în Transnistria au activat reprezentanțe ale Rusiei. Ulterior, din diferite motive, a existat o perioadă îndelungată cînd acestea nu au mai activat. Acum sperăm să folosim toată funcționalitatea pozitivă a unui astfel de mecanism în cadrul activităţii Reprezentanţei. Prin urmare, Ministerul Afacerilor Externe și Transnistria la general vor obţine încă un instrument diplomatic, alături de reprezentanțele noastre care activează în Osetia de Sud și Abhazia", a declarat Vitali Ignatiev.

Anterior, președintele RMN nerecunoscute, Vadim Krasnoselski, a relatat despre modul în care va funcționa reprezentanța de la Moscova.

„Activitatea va fi organizată astfel încît fiecare cetățean al Transnistriei să poată depune o cerere la această reprezentanță și cu siguranță va beneficia de asistenţă în funcție, bineînțeles, de situația juridică sau practică. În plus, în calitate de președinte, fac vizite la Moscova și voi primi în audienţă cetățeni, compatrioții mei – cetățeni ai Transnistriei care trăiesc în Federația Rusă", a declarat liderul RMN nerecunoscute.


Reprezentanţa Transnistriei va fi inaugurată în centrul Moscovei, pe Arbatul Nou, în preajma faimoasei Case a Cărţii. În prezent, au loc pregătirile finale. Consultările pentru cetățeni vor fi gratuite.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?