Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

La Moscova va fi inaugurată o reprezentanţă a Transnistriei

21 dec. 2018,, 13:20   Politică
4073 7

O reprezentanţă a Transnistriei va apărea la Moscova, iar inaugurarea acesteia urmează să aibă loc în luna ianuarie a anului viitor.

Potrivit presei transnistrene, președintele Republicii Moldovenești Nistrene nerecunoscute, Vadim Krasnoselski, a relatat despre aceasta în cadrul emisiunii "Conversație specială" de la postul de televiziune nr. 1 din Transnistria, transmite Noi.md.

După cum a declarat acesta, Reprezentanța Transnistriei va funcționa, în primul rînd, pentru cetățenii transnistreni, mai ales în scopuri de protejare a intereselor transnistrenilor în Rusia.

„Activitatea va fi organizată astfel, încît fiecare cetățean al Transnistriei să poată depune o cerere la această reprezentanță și cu siguranță va beneficia de asistenţă juridică sau practică, reieşind, bineînțeles, din situația pe care o are. Plus la aceasta, în calitatea mea de președinte, am vizite la Moscova, în timpul cărora voi avea audienţe pentru cetățeni, compatrioții mei – cetățeni ai Transnistriei care trăiesc în Federația Rusă", a declarat șeful Republicii Moldovenești Nistrene nerecunoscute.

Reprezentarea Transnistriei se va deschide în centrul Moscovei, pe Noul Arbat, lîngă faimoasa Casa a Cărții. În prezent, au loc ultimele lucrări de pregătire. Clădirea deja a fost reparată, s-a cumpărat mobilier nou, sînt formate statele de personal. Consultările pentru cetățenii transnistreni vor fi gratuite. Punctul privind constituirea unei reprezentanţe a Transnistriei în străinătate este inclus în Strategia de dezvoltare a Transnistriei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?