Partidul Șor insistă ca Tauber să fie în fruntea unei comisii parlamentare

Partidul Șor insistă ca Tauber să fie în fruntea unei comisii parlamentare

Fracțiunea Partidului Șor își începe de astăzi munca în Parlament și dă asigurări că va fi o forță dură în opoziție.


Deputații  au criticat acțiunile majorității parlamentare și se plîng că le-au fost încălcate drepturile pe care le au în calitate de legislatori.


Membrii Partidului Șor s-au supărat că au fost delegați în comisiile parlamentare fără a fi consultați, iar majoritatea formată din membrii Blocului ACUM și PSRM refuză să o numească pe Marina Tauber președinte al Comisiei parlamentare pentru Drepturile Omului.


„Am venit în Parlament să lucrăm și să arătăm o politică nouă. Politică bazată pe fapte reale. Fracțiunea noastră este datoare să fie opoziție activă. Înțelegem că partidul nostru nu le place la mulți și chiar mulți ne urăsc”, a declarat deputatul Denis Ulanov.


Membrii Partidului Șor vor să facă parte din comisiile parlamentare pentru economiei, pentru securitate și cea juridică.


„Majoritatea parlamentară a decis pentru noi în ce comisii să fim. Nu am fost introduși în comisia economică, juridică, de securitate Au refuzat să o numească pe Marina Tauber președinte al Comisiei pentru Drepturile Omului. Calificăm aceste acțiuni drept încălcarea drepturilor opoziției parlamentare. Se încalcă democrația”, a adăugat deputatul Denis Ulanov.


Precizăm că majoritatea parlamentară a decis să lase funcția de președinte al Comisiei pentru Drepturile Omului și Relații Interetnice pentru fracțiunea Partidului Șor, dar nu sînt de acord să fie delegată Marina Tauber. Deputații sînt gata să voteze pentru altă candidatură care va fi înaintată de fracțiune.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load