Modificarea Constituției nu va oferi în esență nimic RM, opinie

Modificarea Constituției nu va oferi în esență nimic RM, opinie

Introducerea vectorului european în Constituție ar putea fi interpretat și ca extinderea bazinului electoral.

Președintele Centrului de Inițiative și Monitorizare a Autorităților Publice, Ion Dron, a exprimat această opinie în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova, transmite IPN.

„Din moment ce PLDM s-a destrămat pe alocuri, indicarea vectorului european ar putea fi un punct de atracție pentru alegători”, spune Ion Dron. În opinia lui, această acțiune a guvernării este făcută și pentru a fi plac europenilor, însă aceasta nu va avea efect asupra partenerilor de dezvoltare. „Pentru guvernanți salvarea ar fi susținerea partenerilor europeni, care, de fapt, nu se grăbesc să-i susțină”, a afirmat Ion Dron.

Juristul Pavel Midrigan consideră că guvernarea nu are altceva ce să propună, de aceea dorește introducerea vectorului european în Constituție. În opinia lui, faptul că guvernarea nu întreabă populația în ceea ce privește modificarea Constituției nu este un lucru normal pentru că guvernanții reprezintă cetățenii. „Noi le-am oferit asemenea împuterniciri? Ei ne-au întrebat?”, se întreabă juristul.

Pavel Midrigan este de părere că modificarea Constituției nu va oferi în esență nimic Republicii Moldova. Pentru atingerea unor progrese sunt necesare acțiuni concrete.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load