Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Liderul democraților de la Comrat ar fi prezentat semnături false

25 sep. 2019,, 09:11   Politică
2601 1

Consiliul Electoral de Circumscripție nr. 36 din Găgăuzia a refuzat să-l înregistreze la alegerile locale pentru funcția de primar al municipiului Comrat pe liderul democraților din regiune Dmitri Manol. Aproximativ 400 de semnături prezentate de acesta la Consiliul Electoral au fost declarate nevalabile.

„A fost efectuată o verificare computerizată a listelor de subscripție, care a arătat că 400 de semnături sînt nevalabile. Din 1069 de semnături prezentate, valabile au fost declarate doar 710. Sunt nereguli la codurile de identitate din buletinele cetățenilor, sînt semnături repetate și au fost identificate persoane care nu au domiciliul în Comrat”, a precizat șefa Consiliului Electoral, Olga Patutin, citată de gagauzinfo.md.

Candidatul respins, Dmitri Manol, a calificat decizia ca fiind o „intenție politică”, dar nu a atacat-o deocamdată în instanța de judecată.

Amintim că democratul Dmitri Manol a participat și în cursa electorală pentru fotoliul de bașcan al Găgăuziei. Atunci, la fel, mai multe semnături colectate de la cetățeni au fost declarate nevalabile, dar a fost înregistrat de CEC. În ziua alegerilor, democratul nu a acumulat nici voturile celor care au semnat în susținerea sa. Manol a fost votat de 346 de locuitori ai Găgăuziei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?