TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Hotărîrea instanței în cazul unui ales local acuzat că și-a falsificat diploma

Hotărîrea instanței în cazul unui ales local acuzat că și-a falsificat diploma

Nicolai Ermurache, vicepreședintele raionului Căușeni, acuzat pentru că ar fi falsificat diploma de studii cu care s-a angajat la muncă la Întreprinderea „Moldsilva”, a fost achitat.


La 18 decembrie 2019, Judecătoria Anenii-Noi, sediul Bender, a emis o sentință de achitare în care a notat că „nu s-a constatat existența faptei infracțiunii”, notează Noi.md cu referire la moldovacurata.md.


Împotriva lui Nicolai Ermurache, Inspectoratul de Poliție Bender a pornit un dosar penal în 2018 în baza art. 361 al. 2 lit. b) – confecționarea, deținerea și folosirea unei diplome de studii false. Sesizarea a fost depusă de directorului Întreprinderii de Stat pentru Silvicultură ”Tighina”, Iurie Apostolachi. El a descoperit că Ermurache s-a angajat în funcția de șef al Ocolului Silvic Căinari prezentînd o diplomă falsă, datată cu anul 2011, emisă de către Colegiul de Ecologie din Chișinău.


Apostolachi a cerut, prin sesizare, Ministerului Educației să verifice autenticitatea diplomei, iar răspunsul a fost că un document cu seria respectivă a fost eliberat pe numele unei alte persoane.


Nicolai Ermurache a afirmat, în instanță, că acesta ar fi un dosar fabricat, pe motive politice.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load