Guvernul va oferi granturi moldovenilor din străinătate

Guvernul va oferi granturi moldovenilor din străinătate

Biroul Relații cu Diaspora (BRD) al Cancelariei de Stat oferă granturi pentru cetățenii care se află în afara țării, în cadrul programului guvernamental de granturi tematice "Diaspora Engagement Hub" (DEH). Data limită pentru depunerea dosarelor este 15 martie curent, transmite moldpres.md.


DEH este un program de granturi tematice, destinat cetățenilor originari din Republica Moldova aflați peste hotare și se desfășoară cu suportul financiar al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) în cadrul proiectului "Consolidarea capacităților instituționale ale R. Moldova în domeniul migrației și dezvoltării" în faza a II-a. Scopul programului este de a-i susține pe moldovenii din străinătate în implementarea ideilor lor în Republica Moldova și de a pune în valoare capitalul uman al diasporei.


"Diaspora Engagement Hub" include trei subprograme care susțin mai multe acţiuni. Este vorba de parteneriate tematice regionale, cu trei granturi a cîte circa 94 de mii de lei oferite în total asociațiilor din diasporă pentru desfășurarea diferitelor acțiuni cu caracter socio-economic regional, comunitar, educațional și de sănătate.  


Totodată, va fi susţinută abilitarea femeilor din diasporă, cu cinci granturi a cîte cca 94 de mii de lei oferite membrilor diasporei pentru implementarea proiectelor orientate spre abilitarea socială, civică, juridică și economică a femeilor din diasporă.


De asemenea, pentru reîntoarcerea profesională a diasporei vor fi oferite zece granturi a cîte cca 38 de mii de lei. Astfel, va fi încurajat  transferul de capital uman și experiență profesională pentru dezvoltarea academică, socială și economică a Republicii Moldova, prin intermediul reîntoarcerii profesionale pe termen scurt (2 săptămîni – 2 luni).


Vor fi susținute activitățile desfășurate doar pe teritoriul Republicii Moldova. Termenul de implementare a proiectului (inclusiv raportarea finală) este 31 august 2018. Evaluarea proiectelor depuse va avea loc în a doua jumătate a lunii martie.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load