Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Federica Mogherini vine la Chișinău

2 oct. 2019,, 16:00   Politică
2868 0

Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe şi politică de securitate, Federica Mogherini, va efectua joi o vizită în Republica Moldova, informează Noi.md.

Şefa diplomaţiei europene va avea în cadrul vizitei o întrevedere cu premierul moldovean Maia Sandu. Mogherini şi Sandu vor susţine ulterior o conferinţă de presă.

Uniunea Europeană este gata să sporească sprijinul financiar pentru Republica Moldova, a declarat luni, la Bruxelles, Federica Mogherini, într-o conferinţă de presă comună cu Maia Sandu, cu ocazia celui de-al cincilea Consiliu de Asociere Republica Moldova - Uniunea Europeană.

Cu toate acestea, sprijinul financiar european pentru Chişinău rămîne condiţionat de realizarea reformelor, a subliniat Mogherini.

'Sprijinul nostru va rămîne condiţionat de progresul reformelor. Sîntem gata să sporim atît sprijinul financiar, cît şi pe cel de consultare şi sperăm să putem debloca în curînd prima tranşă a asistenţei financiare', a afirmat şefa diplomaţiei europene. 'Toate sînt un semnal faţă de reformele pe care le-aţi făcut deja', a spus ea, adresîndu-se prim-ministrului moldovean.


Federica Mogherini s-a referit şi la reglementarea transnistreană, spunînd că este nevoie de noi progrese la negocierile în formatul '5+2'.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?