Dodon: Situația este una favorabilă pentru identificarea soluțiilor problemei transnistrene

Dodon: Situația este una favorabilă pentru identificarea soluțiilor problemei transnistrene

În Constituția Republicii Moldova este consfințit principiul de neutralitate permanentă a țării. 

Respectarea strictă a acestui principiu este o condiție fundamentală pentru soluționarea problemei transnistrene și reintegrarea țării. Acest fapt a fost declarat de către Președintele Igor Dodon în cadrul unei adunări solemne dedicate Zilei Constituției. 

- Ținînd cont de consensul intern al forțelor politice reprezentate în Guvernul țării, precum și de sprijinul acordat actualei majorități parlamentare de către partenerii noștri din Occident, Rusia și alte forțe din exterior consider că momentul de față constituie o situație favorabilă pentru identificarea în comun a unei soluții politice a acestei probleme. Trebuie să depunem toate eforturile pentru obținerea unei soluții reciproc avantajoase care ar aduce pe meleagurile Moldovei o pace durabilă și condiții bune pentru dezvoltarea economică și socială a ambelor maluri ale Nistrului. Depășirea acestei probleme ar putea deveni un succes diplomatic pentru partenerii noștri externi implicați în negocierile în formatul „5+2”, a menționat el. 

Totodată, șeful statului s-a arătat convins de necesitatea continuării realizării unor proiecte comune cu regiunile din stînga Nistrului în vederea soluționării problemelor sociale ale locuitorilor Transnistriei. 

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load