X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Dodon, către Sandu și Năstase: „Se va termina urît pentru voi chestia asta”

12 iun. 2020,, 10:48   Politică
4186 7

Cea mai bună soluție pentru a depăși impasul politic în care ar putea ajunge țara, dacă se va destrăma coaliția de guvernare, sînt alegerile parlamentare anticipate organizate concomitent cu cele prezidențiale.

Șeful statului a descris cîteva scenarii în cazul în care din PD vor continua să plece deputați.

"Dacă se duc 2-3 deputați, o să avem un guvern minoritar, care poate veni la Parlament cu asumarea răspunderii. În cazul în care Sandu și Năstase vor decide să voteze cu Candu și Șor pentru căderea Guvernului, nu văd nicio logică in asta. Președintele are dreptul să nu semneze candidatura la funcția de premier. Ce o să faceți dacă nu o să semnez? Este un drum spre nicăieri. Nu exclud că voi prin Curte o să încercați să luați o decizie, dar o să se termine foarte urît pentru voi chestia asta. Președintele țării nu-l scoateți din funcție, spicherul nu-l scoateți, fracțiunea noastră rămîne intactă, nimeni nu va pleca din PSRM", a declarat Dodon.

Potrivit lui, oamenii lui Plahotniuc mai au nevoie de 2,3 deputați pentru a putea destabiliza situația politică. El a subiniat însă că niciun partid care se respectă nu poate merge la tratative cu exponenții grupului oligarhic.

"Ei vor încerca să ne preseze și sa înceapă discuțiile cu noi, dar pe noi nu ne interesează, noi cu bandiții nu facem coaliție. Vom încerca să facem coaliție cu Sandu și Năstase. Dacă vreți să faceți coaliție cu Șor și Candu, atunci să știți că asta o să vă tragă la fund", a spus Dodon.


"O soluție ar fi să-i spălăm pe toți, să îi dam afară la alegerile anticipate, împreună cu prezidențialele", a conchis șeful statului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?