COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Dodon anunță lansarea proiectului de industrializare a țării

Dodon anunță lansarea proiectului de industrializare a țării

Șeful statului, Igor Dodon, a lansat, astăzi, 20 februarie, proiectul de industrializare a țării și a îndemnat autoritățile locale să participe la realizarea acestuia.

Igor Dodo a convocat o ședință de lucru cu președinții și primarii a 16 centre raionale în cadrul căreia a discutat despre crearea Platformelor Industriale Multifuncționale.

„Am subliniat că în prezent, volumul producției industriale constituie doar 68% din nivelul anului 1989, iar cea mai mare parte a producției industriale este concentrată la Chișinău - 54% și Bălți - 12%. Reieșind din acest fapt, am indicat asupra necesitații dezvoltării industriei în regiuni - în centrele raionale, lucru care va conduce la crearea a noi locuri de muncă, creșterea salariilor, diminuarea exodului populației peste hotare, sporirea acumulărilor în bugetele raionale etc.”, a scris Igor Dodon pe Facebook.


La eveniment a participat și Marin Ceban, administratorul Zonei Economice Libere ”Bălți”, care pe parcursul a zece ani de activitate a ZEL a atras 200 mln. euro investiții în această regiune.

Ceban a prezentat un Concept de creare a platformelor industriale multifuncționale și i-a familiarizat pe reprezentanții administrației publice locale cu informația necesară pentru a evalua posibilitatea creării unor platforme industriale într-o anumită regiune.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load