Dezvăluire: Cine ar fi corectat pe Wikipedia cine e premier în R. Moldova

Dezvăluire: Cine ar fi corectat pe Wikipedia cine e premier în R. Moldova

De cînd în R. Moldova au apărut două Guverne paralele care nu se recunosc reciproc, și pe pagina Executivului de pe Wikipedia a început să apară schimbări.


Odată cu învestirea Guvernului Sandu prin votul a 61 de deputați, în enciclopedia cu acces liber a fost făcută schimbarea în cauză. La scurt timp, însă,  de pe pagină a fost șters numele Maiei Sandu din dreptul funcției de prim-ministru și scris, din nou, numele lui Pavel Filip, scrie Agora.


Internauții au verificat istoricul editărilor și au descoperit un întreg șir de schimbări în pagină. În timp ce unele au fost realizate de utilizatori logați, altele au fost făcute la rînd de pe aceeași adresă IP. Aceasta ar parveni de la un calculator din biroul Serviciului Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică.


Prima descoperire de acest fel a fost postată de internautul Constantin Shura.


Bărbatul a anexat și cîteva capturi video. Aceeași informație am găsit-o și noi, după o scurtă căutare.Astfel, pe data de 12 iunie, de pe o adresă IP au fost făcute cinci modificări într-o oră. Verificată, adresa IP duce spre un calculator aflat în birourile Serviciului Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică.De pe aceeași adresă IP, acum trei ani, s-au mai făcut modificări în Wikipedia. Pe 13 aprilie 2016, de la calculatorul cu același IP a fost inclusă componența Guvernului Filip, în locul Cabinetului Streleț.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load