De ce au dat consimțămîntul - SUA, UE și Federația Rusă la crearea parteneriatului dintre PSRM și blocul ACUM ?

De ce au dat consimțămîntul - SUA, UE și Federația Rusă la crearea parteneriatului dintre PSRM și blocul ACUM ?

SUA, UE și Federația Rusă s-au împăcat și au dat consimțămîntul la crearea parteneriatului dintre Parteneriatul PSRM - Blocul ACUM fiindcă toată lumea fusese suficient de mult păcălită de către Vlad Plahotniuc.


Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, de către analistului de la București Iulian Chifu, fost consilier prezidențial, citat de Noi.md


„Toată lumea fusese suficient de mult păcălită de către Vlad Plahotniuc. Își luase angajamente, nu le respectase, cel puțin așa ne spun diferitele cancelarii. Era de ajuns, era un fel de stat în stat, un fel de stat particular, cu plusurile și cu minusurile fiecărei asemenea organizări, evident. Cu minusuri puternice din punct de vedere democratic, pentru că în componenta aceea cu schimbarea modului de vot în mixt, ei bine, doi pași mai încolo ne uităm și vedem că am avut niște alegeri la nivelul municipiului Chișinău, cu rezultat stabilit, și care au fost anulate după ce s-au derulat și au avut un câștigător. Păi aceasta este o altă impunitate în domeniul dreptului European”, spune expertul.


Fiind întrebat de ce au căzut de acord aceste trei puteri, acesta a răspuns „pentru simplul motiv că trebuia eliminat...”.


 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load