Cu ce se ocupă viceminiștrii din Guvernul Filip după reformă

Cu ce se ocupă viceminiștrii din Guvernul Filip după reformă

După ce a fost lichidată funcția de viceministru, mai mulți din cei ce o dețineau s-au înscris în concurs și au devenit secretari generali de stat sau secretari de stat ai ministerelor – arată o analiză efectuată de tribuna, în baza paginilor oficiale ale ministerelor.


Astfel, din postura de viceminiștri au ajuns secretari de stat la Ministerul Economiei și Infrastructurii Serghei Bucătaru (ex-viceministru MTID), Vitalie Iurcu (ex-viceministru al Economiei), Vitalie Tarlev (ex-viceministru al MTIC) și Anatol Usatîi (ex-viceministru MDRC).


Totodată, la Ministerul Justiţiei, Anatolie Munteanu a fost numit secretar general de stat, iar Nicolae Eșanu și Eduard Serbenco – secretarii de stat. Toți trei au deținut anterior funcția de viceministru al MJ.


De asemenea, din postura de viceminiștri au ajuns secretari de stat ai Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale Viorica Dumbrăveanu și Anastasia Oceretnîi, ambele ex-viceministre al MMPSF.


La Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Iurie Ușurelu a fost numit secretar general, el fiind anterior viceminsitru al Agriculturii şi Industriei Alimentare, iar Igor Șarov – secretar general al Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării, el fiind anterior viceministru al Culturii.


Totodată, au fost numiţi secretari de stat: la Ministerul Finanțelor, Veronica Vragaleva, anterior viceministră a aceluiași minister; la MAI – Dorin Purice, anterior viceministru al aceluiaşi Minister; la MAEIE – Daniela Morari, anterior viceministră al aceluiași Minister.


De menționat că unicul minister care nu a numit deocamdată în funcțiile respective un ex-viceministru este cel al Apărării.


Totodată, este de menționat și faptul că în funcțiile de secretari de stat se regăsesc și foști secretari ai ministerelor de pînă la reformă. Este vorba despre Veronica Ursu – anterior secretar de stat al Ministerului Finanţelor, Mihail Beregoi – anterior secretar de stat al Ministerului Afacerilor Interne, Rodica Scutelnic –  anterior secretar de stat al Ministerului Sănătății, Andrei Chistol – anterior secretar de stat al Ministerului Culturii, dar și Dorin Andros – anterior secretar de stat al Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor.


Printre secretarii generali numiți recent se regăsește și ex-viceministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Boris Gîlca, care a deținut funcția respectivă în perioada 2015-2016.


 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load