COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cît va plăti Moldova pentru cotizațiile de membru în organizațiile internaționale

Cît va plăti Moldova pentru cotizațiile de membru în organizațiile internaționale

Ministerul Finanțelor a pregătit proiectul de hotătîre care prevede achitarea în anul 2020 a cotizațiilor de membru și datoriile accumulate față de organismele internaţionale şi regionale la care Republica Moldova este parte.

În acest scop, urmează a fi alocate 65,6 milioane de lei.

Resursele financiare sînt repartizate pentru achitarea cotizațiilor de membru față de 69 de organizații internaționale și regionale, divizate în trei categorii: Organizații parlamentare (5 structuri); Organizații internaționale (57 structuri) și Organizații din cadrul CSI (7 structuri), notează Noi.md cu referire la agora.md.

Potrivit anexei pregătite de Ministerul Finanțelor, cei mai mulți bani urmează să-i plătim Consiliului Europei- peste 370 de mii de euro sau 8,3 milioane de lei.

Cotizația în cadrul Programului Naţiunilor Unite de Dezvoltare (UNDP) este de cinci milioane de lei. Către Adunarea Interparlamentară CSI și Organizația Mondială a Sănătății R. Moldova va direcționa cîte 3,8 milioane de lei, iar cotizația de membru la Conferinţa privind Regimul Navigat pe Dunăre (Comisia Dunării) este de 3,3 milioane de lei.


„Plata cotizațiilor de membru faţă de organismele internaţionale şi regionale la care Republica Moldova este parte constituie un obiectiv imperativ în procesul de promovare a politicii externe şi a imaginii ţării, ca partener credibil. În acest mod, vom consolida semnificativ relațiile de parteneriat existente și vom crea un impact pozitiv asupra impulsionării relaţiilor externe în diverse domenii, precum și promovarea politicilor prioritare ale statului pe plan intern și extern”, argumentează Ministerul Finanțelor în nota informative a proiectului.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load