X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

CEC: Secțiile de votare de pe întreg teritoriul țării funcționează în regim normal

24 feb. 2019,, 07:52   Politică
2314 0

Toate secțiile de votare de pe teritoriul țării au fost deschise la ora 7.00 și funcționează în regim normal, a declarat președintele Comisiei Electorale Centrale, Alina Russu, în cadrul unui briefing.

Avînd în vedere diferența de fus orar, majoritatea secțiilor de votare de peste hotare - circumscripțiile 49, 50 și 51 încă nu au fost deschise. Prima secție a fost deschisă la Tokyo, Japonia, la miezul nopții. Ultimele își vor începe activitatea secțiile de votare de pe teritoriul SUA și a Canadei.

Cetățenii din stînga Nistrului își vor putea exercita dreptul de vot în cele 47 de secții de votare organizate pe teritoriul R.Moldova aflat sub jurisdicție constituțională.

Președintele CEC a mai anunțat că nu există posibilități tehnice pentru a reflecta separat datele despre mersul votării în ceea ce privește scrutinul parlamentar și referendumul.

„Totalizarea pe partea de participare, și dacă a fost atins pragul necesar ca referendumul să fie validat, acest prag constituie o treime, noi o vom face după ce vom recepționa informația preliminară din procesele verbale ale secțiilor de votare. Interfața va arăta numărul total al alegătorilor care au intrat în secțiile de votare, neindicînd pentru care scrutin anume aceștia au decis s-și realizeze dreptul la vot”, a menționat Alina Russu.


Funcționara a amintit că fotografierea buletinului de vot, precum și a listelor electorale este interzisă. Filmarea procesului de vot poate fi făcută doar cu acordul președintelui organului electoral și doar la solicitarea observatorilor sau a reprezentanților mass-media.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?