Ce acțiuni ale autorităților Moldovei va sprijini UE

Ce acțiuni ale autorităților Moldovei va sprijini UE

Uniunea Europeană va continua să sprijine calea europeană a țării și acțiunile ce vizează dezvoltarea democrației și a statului de drept, în beneficiul cetățenilor.


UE, de asemenea, îndeamnă guvernul moldovean să continue implementarea reformelor în țară. Acest lucru a fost menționat de către comisarul european pentru politică de vecinătate și negocieri de extindere, Johannes Hahn, în timpul unei întîlniri la Bruxelles cu vicepremierul pentru integrare europeană al Republicii Moldova, Iurie Leancă, la care părțile au discutat aspecte de actualitate pe agenda bilaterală UE-RM și a discutat programul de sprijin bugetar și asistență macrofinanciară pentru țara noastră, relatează NOI.md.


Viceprim-ministrul Iurie Leancă a apreciat sprijinul constant acordat de Uniunea Europeană, și a spus că, în noua sa poziție, el va depune toate eforturile pentru a asigura o planificare și o coordonare eficientă în realizarea obligațiilor sale față de partenerii europeni.


În plus, Leancă a reiterat necesitatea intensificării dialogului politic și sectorial cu instituțiile europene. În acest sens, vicepremierul moldovean a prezentat prioritățile Guvernului Moldovei pentru realizarea angajamentelor asumate la Summitul Parteneriatului Estic care a avut loc la Bruxelles la sfîrșitul anului trecut.


 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load