Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Bătălie strînsă între un preot și un fost primar, în turul II

31 oct. 2019,, 16:29   Politică
3444 1

În localitatea Gura-Galbenei din raionul Cimișlia, în turul II al alegerilor locale va duela candidatul din partea Blocului ACUM, Constantin Munteanu, care este și preotul ce slujește la biserica din sat și reprezentantul PPEM, Victor Stînă, fost primar al localității.

Astfel, un localnic din Gura-Galbenei ne-a comunicat că sătenii s-au împărțit în două tabere, după primul tur al alegerilor. Unii se declară susținători ai preotului-paroh din localitate, iar alții sînt de partea fostului primar și se arată indignați de implicarea preotului în politică.

Înainte de alegerile din 20 octombrie, mai mulți tineri au realizat un video prin care au încercat să demonstreze realizările fostului primar.

Ulterior, după desfășurarea primului de alegeri, cîteva persoane, care îl susțin pe preot, au venit cu un video răspuns, unde au redat problemele cu care se confruntă sătenii.

Cu această ocazie, susținătorii fostului primar, au realizat și un flashmob în centrul localității, în semn de protest față de implicarea religiei în politică. Iar în acest sens au făcut un apel către Mitropolia Chișinăului și întregii Moldove.


Deocamdată, Mitropolia nu a reacționat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?