COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

OPEC: Сererea de petrol la nivel global va atinge valori record

OPEC: Сererea de petrol la nivel global va atinge valori record

Ritmul cererii de petrol la nivel global va atinge niveluri record în 2021, ajungînd pînă la 7 milioane de barili pe zi pe măsură ce economiile de pe întreg teritoriul planetei îşi revin din criza generată de coronavirus, însă va rămîne sub nivelurile înregistrate în 2019, a declarat Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC).

OPEC a făcut anunţul cu menţiunea că nu a luat în calcul riscuri precum creşterea tensiunilor comerciale dintre Statele Unite şi China sau al doilea val de infecţii cu coronavirus, informează zf.ro cu referire la potrivit Reuters.

„Presupunem că numărul de infecţii cu COVID-19 va fi ţinut sub control, în special în marile economii, ceea ce va alimenta recuperarea consumului privat şi a investiţiilor, fapt susţinut de măsurile masive de stimulare în contextul pandemiei”, a declarat OPEC.


Cotaţiile ţiţeiului destinat pieţei americane au ajuns la un moment dat în luna aprilie la 37 de dolari sub zero pe baril, semn că nu mai existau spaţii de stocare pentru ţiţeiul produs, dar care nu este folosit.

„Presiunile vor fi uriaşe. Va fi extrem de dificil pentru unii dintre producători să producă. Putem să atingem pragul de 150 de dolari pe baril destul de uşor pînă în 2025”, a declarat Trevor Woods, director de investiţii în cadrul fondului Northern Trace Capital

Sponsorul rubricii - compania Alpari

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load