COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Europa a anunțat o renunțare totală la petrol și gaze

Europa a anunțat o renunțare totală la petrol și gaze

Conveierul de petrol-dolari, care din perioada sovietică furnizează economiei ruse o monedă solidă, permițându-i să schimbe cea mai simplă materie primă minerală pe tehnologie și un stil de viață de consumator, își trăiește ultimii ani, scrie finanz.ru.

După cum a declarat comisarul european pentru Energie, Kadri Simson, Uniunea Europeană - cel mai mare consumator de hidrocarburi rusești- intenționează să renunțe complet la combustibilii fosili, cum ar fi petrolul și gazul.

"Scopul UE este ca, până în 2050, să devină neutră din punct de vedere climatic", a declarat Simson într-un briefing miercuri, răspunzînd la întrebările privind soarta conductei North Stream - 2.


"Aceasta înseamnă că pînă atunci vom scoate din uz resursele energetice fosile", a explicat ea, adăugând că toți furnizorii Uniunii Europene trebuie să "țină cont de acest lucru" (citate din "Interfax").

Țările europene, potrivit lui Simson, intenționează să renunțe nu numai la petrol, ci și la metan (gaze naturale), care ar trebui să fie înlocuit cu "gaze decarbonizate", în primul rînd cu hidrogen.

Comisia Europeană a aprobat miercuri două strategii menite să atingă "neutralitatea climaterică". Prima necesită crearea unei piețe unice energetice și diversificarea furnizorilor, a doua - producția în masă a hidrogenului pur în scopuri energetice.

Pentru Rusia, politica UE înseamnă o distrugere a modelului economic existent din 1970, în care hidrocarburile sînt exportate în vest, iar cu valuta primită este cumpărat tot ceea ce țara nu este în măsură să producă individual.

Sponsorul rubricii - compania Alpari

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load