La Ungheni, a fost inaugurat un nou centru de asistență medicală urgentă

La Ungheni, a fost inaugurat un nou centru de asistență medicală urgentă

Un nou sediu al stației de asistență medicală urgentăa fost inaugurat astăzi în localitatea Cornești, Raionul Ungheni.


Noul sediu, cu o suprafață de 110 metri pătrați,include toate departamentele necesare și servicii: sală de alertă și intervenții, săli pentru odihna personalului dotate cu mobilier nou, sufragerie, spălătorie, încălzire, apeduct și canalizare.


În cadrul punctului de asistență medicală urgentă din localitatea Cornești, Raionul Ungheni activează 12 angajați, care deservesc 12 localități din raion.


Secretarul general de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Boris Gîlca a menționat că modernizarea serviciului medical de urgență este o prioritate pentru sistemul de sănătate. În anul 2018, în premieră, Guvernul a alocat 273 mln. lei pentru procurarea de ambulanțe noi la nivel național, care vor schimba la propriu calitatea și rapiditatea serviciilor medicale de urgență din țara noastră.


„Ne dorim servicii de calitate pentru pacienți și condiții moderne de lucru pentru personalul medical, iar datorită eforturilor consolidate ale Ministerului și autorităților publice locale reușim să realizăm aceste priorități. Transformările în sănătate nu sînt ușoare, dar sînt pentru oameni”, a declarat secretarul general de stat.


La rîndul său, șeful PAMU Cornești, Alexei Pantea, a mulțumit Guvernului și Parlamentului Republicii Moldova, conducerii Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, pentru condițiile extraordinare create pentru colaboratori și a subliniat că vor depune toate eforturile ca populația să beneficieze de cele mai bune servicii medicale de urgență.


 Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load