Pavel Filip, despre agenda de reforme pentru anul 2018

Pavel Filip, despre agenda de reforme pentru anul 2018

În anul 2018 sînt foarte multe lucruri de realizat și agenda de reforme este una foarte ambițioas. Declarația a fost fcut de premierul Pavel Filip într-un interviu acordat pentru postul public de televiziune Moldova 1, transmite IPN.

Premierul susține c în pofida faptului c anul curent este unul electoral, cabinetul de miniștri își dorește s se miște cu vitez dubl spre implementarea reformelor. Potrivit lui, remanierile care s-au fcut în Guvern sînt foarte importante în primul rînd pentru a ține executivul mai departe de campania electoral de anul curent. Pavel Filip spune c are asigurri din partea majoritții parlamentare c în 2018 Guvernul va fi ținut departe de disputele politice.


Șeful cabinetului de miniștri spune c anul 2017 a adus creștere economic, lucru care a favorizat sporirea investițiilor publice și investițiilor sociale. De asemenea, s-a înregistrat un progres pe exterior. „Am restabilit relații absolut bune cu partenerii noștri de dezvoltare, vorbesc aici în primul rînd de Uniunea European, dar și cu partenerii noștri financiari externi – Banca Mondial și Fondul Monetar Internațional.

Chiar îmi pare bine c în decembrie 2017 am reușit în primul rînd s semnm Acordul pentru asistența macrofinanciar, pe de o parte, iar, pe de alt parte, tot în aceast perioad, am avut o evaluare pozitiv din partea Fondului Monetar Internațional”, a afirmat șeful executivului.
De asemenea, Pavel Filip a menționat faptul c Delegația Uniunii Europene a anunțat debursarea banilor pentru cinci programe evaluate pentru care vor fi oferite peste 36 de milioane de euro.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load