Ex-ministrul Securităţii Naţionale a fost petrecut pe ultimul drum

Ex-ministrul Securităţii Naţionale a fost petrecut pe ultimul drum

Ofiţerii de informaţii şi securitate şi-au luat rămas bun de la Teodor Botnaru, ex-ministru al Securităţii Naţionale, general de divizie, comunică Moldpres.

După slujba de pomenire, care a avut loc la Biserica „Sfînta Teodora de la Sihla” cortegiul funerar a ajuns la sediul Serviciului de Informaţii şi Securitate, instituţie în care şi-a început activitatea încă în anul 1963 şi, ulterior, a avut onoarea să o conducă. Aici, familiei şi rudelor îndoliate li s-au alăturat sute de persoane, printre care conducerea Serviciului, ofiţeri activi, rezervişti, veterani ai organelor securităţii statului, foşti directori ai SIS, prieteni şi toţi cei care l-au preţuit pe Teodor Botnaru.

La finele ceremoniei, care a ținut mai bine de două ore, trupul neînsuflețit al generalului de divizie a fost condus la cimitirul central din str. Armenească din Chișinău, unde a fost înmormîntat cu onoruri militare.

Teodor Botnaru este o personalitate de referință în sistemul asigurării securității naționale. El va rămîne în amintirea multor generații de ofițeri de informații și securitate drept un reper și un model de perseverență și dedicație, individualitate distinsă și un profesionist desăvîrșit.

Generalul de divizie Teodor Botnaru este înscris în Cartea de Onoare a Serviciului de Informații și Securitate al Republicii Moldova. Pentru rezultatele meritorii și profesionalism înalt manifestate în activitate i-au fost oferite medaliile ,,Pentru Merit” și ,,În slujba Patriei” de gradul III, II și I. Este cavaler al ordinului ,,Credință Patriei”, clasa I și deținător al titlului onorific ,,Colaborator emerit al Serviciului de Informații și Securitate al Republicii Moldova”. În perioada 1990-1991 a deținut funcția de președinte al Comitetului Securității de Stat al RSSM, iar pe parcursul anilor 1997-1998 a fost ministru al Securității Naționale a Republicii Moldova.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load