Accizele pentru mașinile retro, reduse substanțial

Accizele pentru mașinile retro, reduse substanțial

În Republica Moldova, de la 1 ianuarie 2018, accizele la automobilele retro au fost reduse de cîteva ori, iar ratele diferențiate au fost introduse în funcție de vîrsta mașinilor rare.


Acest fapt este prevăzut de politica fiscală pentru 2018 aprobată anterior de Parlament, care a intrat în vigoare la 1 ianuarie, relatează NOI.md.


Trebuie remarcat faptul că înainte accizele la automobilele retro importate în Moldova erau de 224,4 mii de lei, ceea ce a făcut practic imposibil importul unor astfel de mașini în țară și a paralizat complet mișcarea retroautomobilistică în republică.


Deputații socialiști au propus reducerea cuantumului accizelor la autoturismele retro la 10 mii de lei. Guvernul a aprobat reducerea mărimii accizelor, dar au votat pentru introducerea următoarelor rate diferențiate corespunzătoare ale accizelor: pentru autoturisme retro în vîrstă de la 30 la 39 de ani – la nivelul de 40 de mii de lei, de la 40 la 49 de ani – 30 de mii de lei, de la 50 de ani și mai mult – 20 de mii de lei.


Se preconizează că o reducere semnificativă a accizelor va îmbunătăți situația cu importul și restaurarea automobilelor retro în Moldova, ceea ce va crea noi locuri de muncă și va aduce venituri suplimentare la buget.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load