Reacția dură a lui Dodon: Miniștrii vor intra în Guvern pe ușa din spate

Reacția dură a lui Dodon: Miniștrii vor intra în Guvern pe ușa din spate

Curtea Constituțională este nevoită să ia în continuare decizii controversate, la limita legii și dincolo de limita bunului simț, a comentat președintele Igor Dodon, după ce instanța a decis suspendarea sa temporară din funcție, notează NOI.md.


Demnitarul afirmă că se aștepta la o asemenea decizie, după ce la 17 octombrie a fost suspendat, pentru ca guvernarea să poată numi în funcție ministrul Apărărăii. Potrivit lui, decizia de astăzi a Curții denotă încă o dată că instituția a devenit ostatica propriilor decizii neinspirate, a precedentelor pe care le-a creat.


„Este evident pentru toată lumea că membrii CC au acceptat să „joace” așa cum le dictează guvernarea democrată. Era de așteptat că CC va repeta trucul politic din 17 octombrie a.c., cînd președintele țării a fost suspendat, pentru a fi învestit în funcție ministrul Apărării, Sturza. Sînt iarăși încălcate grav procedurile legale. În mod normal, la CC trebuia să se adreseze Guvernul prin hotărîre de Guvern sau Parlamentul prin hotărîrea Parlamentului. Dar s-au adresat prin sesizarea a doar cîțiva deputați. Deci guvernarea a ales calea simplistă și abruptă, o cale înjositoare chiar și pentru miniștrii propuși”, a reacționat Dodon.


În opinia lui, CC a trecut definitiv în zona gri a democrației și a statului de drept. Șeful statului a reiterat că nu regretă decizia de a respinge cele șapte candidaturi la funcțiile de miniștri.


„Acești miniștri intră în Guvern pe ușa din spate, fiind lipsiți de legitimitatea și credibilitatea cuvenite. Cît privește poziția mea, am decis să nu cedez, decît să explic apoi ani de zile de ce am numit în funcție o garnitură de miniștri compromiși”, a adăugat Dodon.


Potrivit lui, este și o parte bună în aceste acțiuni ale guvernării.


„Partea bună în toată această chestiune este că guvernarea se compromite din nou în ochii cetățenilor, ceea ce o va dezavantaja mult în acest an electoral”, a conchis el.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load