Număr record de pasageri aerieni

Număr record de pasageri aerieni

În Moldova se menține creșterea rapidă a transporturilor aeriene de pasageri și, de la începutul acestui an, cu avioane au fost transportați mai mulți pasageri decît cu trenuri.

Astfel, a fost înregistrat un număr record de pasageri aerieni, acesta depășind deja 1,5 milioane de persoane, notează NOI.md.

Potrivit datelor Biroului Național de Statistică (BNS), în ianuarie-noiembrie 2017, peste 1 milion 539 mii de persoane au beneficiat de serviciile de transport aerian în Moldova sau cu 47,5% mai multe decît în aceeași perioadă a anului trecut.

Această creștere se datorează, între altele, atractivității sporite a Aeroportului Internațional Chișinău, acesta fiind pentru pasageri din Rusia, Ucraina și alte țări un punct de tranzit pentru zborurile către țările Uniunii Europene și alte state.

În același timp, potrivit statisticilor oficiale, în Moldova continuă declinul transportului feroviar de călători. BNS încă nu furnizează date privind transportul de călători cu trenuri în cele 11 luni ale anului 2017, dar raportează că în ianuarie-octombrie a acestui an, 1 milion 525,1 mii de pasageri au fost transportați pe calea ferată în Moldova sau cu 21,1% mai puțini decît în perioada similară din 2016.

Datele BNS mai relevă că, în ianuarie-noiembrie 2017, cu autobuze şi microbuze au fost transportaţi 91,5 mil. pasageri sau cu 2,2% mai puţini decît în perioada similară din anul 2016.

Ponderi semnificative în numărul total de pasageri transportaţi cu autobuze şi microbuze deţin agenţii transportatori din municipiile Chişinău (59,2%) şi Bălţi (5,4%), raioanele: Cahul (4,9%), Orhei (4,7%), Ungheni (2,6%), Străşeni (2,4%), Ialoveni (2,1%), Uta Găgăuzia (1,9%), Anenii Noi (1,7%), Edineţ (1,6%), Soroca (1,5%), Căuşeni (1,3%), Criuleni și Briceni (cîte 0,9%), Hînceşti (0,8%), Florești şi Nisporeni (cîte 0,7%).

Cu mijloacele de transport feroviar, în ianuarie-octombrie 2017, au fost transportaţi 1,5 mil. pasageri, cu 21,1% mai puţini faţă de perioada corespunzătoare din anul 2016.

 

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load