În Bălți vor să ascundă de ochi lumii urnele de gunoi

În Bălți vor să ascundă de ochi lumii urnele de gunoi

Autorităţile de la Bălţi propun ca tomberoanele de gunoi să fie ascunse în pămînt. Un proiect în acest sens a fost aprobat în ajun de majoritatea consilierilor locali în cadrul unei şedinţe a Consiliului urbanistic.

Potrivit viceprimarului Igor Şeremet, „în Europa şi Rusia, o astfel de metodă este folosită de mult, fiind econoamă şi practică”. Potrivit unuia dintre autorii proiectului, tomberoanele de gunoi vor fi amplasate pe o platformă specială, care se lasă în jos sub pămînt într-o nişă specială, la o adîncime de 5 metri. Deşeurile vor putea fi aruncate în nişte cutii receptoare rămase la suprafaţă.

Depozitele subterane de deşeuri sunt deosebit de actuale pe timp de vară, căci acestea practic scutesc localitatea de mirosul neplăcut. Va fi rezolvată şi problema cîinilor la gunoişte, căci accesul lor la containere va fi limitat la minimum. Se presupune că recipientele vor fi din material plastic, iar deşeurile vor fi sortate în patru categorii: hîrtie, sticlă, plastic, deşeuri menajere.

Şeremet a propus să fie desfăşurate consultări publice cu locuitorii oraşului, iar datele proiectului despre gunoiul subteran să fie plasate pe site-ul primăriei şi în reţelele sociale.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load