X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3997

Oamenii de știință au dezvăluit beneficiile ceaiului fierbinte

17 dec. 2017,, 14:01   Externe
4470 0

În cadrul unui experiment s-a constatat că ceaiul rece, ceaiul decafeinizat, cafeaua și alte băuturi nealcoolice nu afectează vederea.

Consumînd cel puțin o ceașcă de ceai fierbinte pe zi, poți reduce cu 74 la sută probabilitatea apariției glaucomului – una dintre principalele cauze ale pierderii complete a vederii. Acest lucru este menționat într-un articol publicat în British Journal of Ophthalmology.

Autorii studiului au ajuns la această concluzie urmărind modul de viață al aproximativ zece mii de asistente medicale și altui personal medical care au participat la programul de monitorizare a dietei și sănătății în anii 2005-2012. Oamenii de știință au precizat că nu se știe ce fel de ceai au consumat participanții la experiment – negru sau verde – și dacă au adăugat zahăr.

Se precizează că consumul de cafea (cu cofeină și fără), ceai rece, ceai decafeinizat și alte băuturi nealcoolice, la rîndul său, nu are nicio legătură cu probabilitatea tulburării a ochilor.

Autorii studiului consideră ca efectul benefic al ceaiului asupra sănătății ochiului este legat de conținutul unui număr mare de antioxidanți care pot încetini moartea în masa a celulelor oculare ca urmare a acumulării de molecule chimice agresive în ele.


Glaucomul apare din cauza presiunii intraoculare crescute, care poate duce la deteriorarea nervului optic. Ochii încețoșați sînt una dintre principalele cauze ale orbirii din întreaga lume.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?