O nouă descoperire în Vatican, scoate la iveală un secret de 500 de ani

O nouă descoperire în Vatican, scoate la iveală un secret de 500 de ani

Ultimele două picturi realizate de Rafael au fost descoperite în Vatican.

Lucrările au fost realizate de pictor chiar înainte să moară la doar 37 de ani. Cele două picturi erau acoperite de alte lucrări efectuate peste ele în una dintre camerele Muzeului Vatican, scrie CNN.

Misterul vechi de 500 de ani al ultimelor lucrări realizate de Rafael a fost rezolvat. Două picturi ale celebrului pictor renascentist au fost descoperite în timpul curățării și restaurării unei încăperi din interiorul Muzeului Vaticanului.

Experții cred că sunt ultimele sale lucrări realizate de pictor înainte de moartea sa, în jurul vârstei de 37 de ani, în 1520: „Este un sentiment uimitor să știm că am descoperit probabil ultimele lucrări pictate de Rafael”, a declarat Fabio Piacentini, restauratorul șef al Vaticanului.

Cele două picturi sunt două femei, una ilustrând Justiția și cealaltă Prietenia, au fost pictate de Rafael în jurul anului 1519, dar a murit înainte de a putea termina restul încăperii. După moartea sa, alți artiști au terminat peretele și cele două picturi ale lui Rafael au fost uitate.

În 1508, Raphael a fost însărcinat de Papa Iulius al II-lea să picteze apartamentele sale private. Artistul a realizat trei camere, cunoscute astăzi ca „Sălile Rafael”, una dintre ele fiind cea în care se află celebra lucrare Școala din Atena.

Apoi a început planurile pentru a patra cameră, cea mai mare din apartament, o sală de banchet numită Sala Constantin. Planul său era să picteze camera folosind ulei, mai degrabă decât tehnica tradițională de frescă.

O lucrare din 1550 scrisă de Giorgio Vasari, „Viețile celor mai buni pictori, sculptori și arhitecți”, atestă faptul că Rafael a început să lucreze la două figuri într-un nou experiment cu ulei. Acest indiciu a fost cheia descoperirii. Când restauratorii au început să curățe pereții din Sala Constantin în 2017, au descoperit că cele două figuri feminine au fost pictate în ulei, în timp ce restul camerei a fost pictat folosindu-se tehnica frescei.

Testele cu ultra-violete și în infraroșu au confirmat suspiciunile restauratorilor, că aceste două picturi nu erau ca restul, iar experții în Rafael au confirmat faptul că au fost realizate de celebrul pictor.

 

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load