Reprezentanții BNM și ai Patronatelor au discutat probleme importante

Reprezentanții BNM și ai Patronatelor au discutat probleme importante

Conducerea Băncii Naționale a Moldovei (BNM) și reprezentanții Confederației Naționale a Patronatului din Republica Moldova au discutat în cadrul unei întrevederi probleme din domeniul creditării și reglementării bancare.


Potrivit unui comunicat al BNM, participanții au abordat și alte teme, precum previzibilitatea politicii monetare, fluctuația cursului valutar, dezvoltarea și liberalizarea pieței financiare, relatează NOI.md.


Membrii Comitetului executiv al BNM au adus răspunsuri la un șir de întrebări și au notat unele propuneri, acestea urmînd a fi examinate într-un viitor apropiat. În special, membrii Patronatelor s-au referit la necesitatea de stimulare a creditării economiei reale, de a încuraja concurența între bănci, de a diversifica serviciile și instrumentele financiare și de a optimiza anumite reglementări. Conducerea BNM a menționat necesitatea atragerii investitorilor străini de calitate în dinamizarea și modernizarea sistemului bancar local.


Banca Națională a confirmat deschiderea pentru un asemenea schimb de idei și luarea în considerare a acestora în procesul său decizional, în măsura în care acestea sînt compatibile cu menținerea stabilității prețurilor și asigurarea stabilității financiare în sistemul bancar.


Întrunirile dintre Banca Națională și Patronate urmează să aibă loc trimestrial.


 


 


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load