Deputata care trebuie să ia locul Oxanei Domenti, nedorită în fracțiunea PCRM

Deputata care trebuie să ia locul Oxanei Domenti, nedorită în fracțiunea PCRM

În legătură cu renunțarea la mandatul de deputat de către deputata în Parlamentul Republicii Moldova Oxana Domenti, conform procedurii, mandatul de deputat urmează să fie remis Alionei Babiuc.


În legătură cu asta, PCRM vine cu o precizare și anunță că Aliona Babiuc a fost inclusă în lista electorală a PCRM la alegerile din anul 2014 în calitate de prim-secretar al Comitetului raional Briceni al partidului. Dar în anul 2015, aceasta a fost exclusă din rîndurile Partidului Comuniștilor din Republica Moldova.


Astfel, prin hotărîrea Comitetului Executiv Politic al CC al PCRM din 6 octombrie 2015, activitatea primului secretar al Comitetului raional Briceni al partidului a fost apreciată ca nesatisfăcătoare. În această hotărîre au fost indicate măsuri și termene concrete pentru înlăturarea lacunelor constatate. Ulterior, în timpul unui control repetat al situației, s-a constatat că niciunul dintre numeroasele neajunsuri în activitatea Comitetului raional Briceni al PCRM condus de Aliona Babiuc nu a fost înlăturat.


Ca urmare, pe 16 decembrie 2015, Comisia de partid a luat decizia ca Aliona Babiuc să fie exclusă din rîndurile partidului cu următoarea formulare: „Pentru încălcarea Statutului PCRM, aceasta constînd în neluarea de măsuri în scopul consolidării unității ideologice și organizatorice a partidului în Raionul Briceni.”


În baza respectivului fapt, Comitetul Central al PCRM se pronunță categoric împotriva includerii Alionei Babiuc în componența fracțiunii Partidului Comuniștilor din Parlamentul Republicii Moldova.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load