Atenție, şoferi! Se circulă pe timp de ploaie

Atenție, şoferi! Se circulă pe timp de ploaie

Inspectoratul Național de Patrulare atenționează conducătorii auto că, în condiţiile unui carosabil umed, lumina se reflectă și scade substanțial vizibilitatea, iar carosabilul poate fi lunecos.

Astfel, şoferii sînt îndemnați să circule cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum, şi să efectueze fiecare manevră numai după o temeinică asigurare.

În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de către ceilalţi şoferi reduce riscul producerii unor accidente cauzate de neasigurarea la schimbarea direcţiei de mers. De aceea, polițiștii de patrulare recomandă ca luminile de întîlnire ale autovehiculelor să fie permanent aprinse.
Atenţie deosebită necesită şi sistemul de ventilaţie-dezaburire a parbrizului şi lunetei maşinii, care trebuie să funcţioneze impecabil.

De asemenea, INP atenționează pietonii să traverseze numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colț de stradă. Nu traversați prin fața sau prin spatele autovehiculelor oprite.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load