Concursul pentru șefia CNA riscă să eșueze?

Concursul pentru șefia CNA riscă să eșueze?

În cinci zile expiră termenul de participare la concursul pentru funcția de director al Centrului Național Anticorupție, însă nici un candidat nu și-a depus dosarul, informează Noi.md.

Candidații mai au timp să se înscrie în concurs pînă pe 29 noiembrie curent. Anterior, reprezentanții Comisiei juridice a Parlamentului ne-au declarat că nu există motive de îngrijorare, întrucît cel mai probabil pretendenți vor apărea pe ultima sută de metri.

Comisia juridică a Parlamentului a anunțat concursul pe 19 octombrie, după ce mandatul actualului director CNA, Viorel Chetraru, a expirat. Potrivit Regulamentului cu privire la concurs, candidatul la conducerea CNA trebuie să întrunească următoarele cerințe: să dețină cetățenia Republicii Moldova și să fie domiciliat pe teritoriul ei, să aibă studii superioare juridice și o vechime în muncă în domeniul juridic de cel puțin 10 ani, să aibă o reputație ireproșabilă, să nu fi fost în ultimii doi ani membru al vreunui partid politic, să nu aibă antecedente penale și să cunoască limba de stat.

 

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load