Au fost scoși în vînzare primii brazi de crăciun

Au fost scoși în vînzare primii brazi de crăciun

În intersecțiile și piețile capitalei au apărut primii brazi de vînzare, notează NOI.md.

Totuși, primii molizi sînt cei de import, iar prețul crește odată cu înălțimea acestuia. Pentru un brad de doi metri locuitorii capitalei ar trebui să scoată din buzunar în jur de 700 de lei.

Totodată Agenției "Moldsilva" a anunțat că va scoate în vînzare 58 de mii brazi, (cu 10 mii mai mult decît în anul 2016) dintre care 56 de mii molid și 1600 pin, mai sînt propuse și verticele circa 3100 de bucăți. În acest an cel mai mare volum îl au întreprinderile silvice: Strășeni - 26000 bucăți;  Edineț - 8000  bucăți;   Tighina - 5500  bucăți; Călărași - 2500; Hîncești - 2300  bucăți  pomi de Crăciun.

Instituțiile de stat sau private, dar și persoanelor fizice și în acest an pot procura pomi de Crăciun din 19 entități silvice subordonate.

Înălțimea unui pom de Crăciun variază de la 1m pînă la 6m, cea mai mare cantitate, peste 41 000 de bucăți sînt de pînă la 1,5 m, iar prețul de realizare din pepinierile silvice rămîne neschimbat, un molid de un metru va costa minim 36 de lei, iar un pin de aceeași dimensiune 25 de lei cu TVA, inclusiv verticele care sînt la prețul de 8 lei pentru o bucată. Pentru pomii ce au o înălțime mai mare de 6 m se stabilește un supliment de 100 de lei pentru fiecare metru (molid) și 70 de lei (pin), care se adugă suplimentar la prețurile menționate.

 

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load