Noile drumuri ale Moldovei (FOTO)

Noile drumuri ale Moldovei (FOTO)

Portalul Moldovenii.md a scris deja despre drumurile din Moldova, fără să creadă că va mai reveni la acest subiect. Dar călătoriile din ultimii doi ani l-au obligat să-și schimbe poziția. Iar acest lucru este legat de faptul că anume în acești ani au fost reconstruite cîteva dintre şoselele naționale importante și continuă modernizarea unui alt şir.

Totuşi impulsul nemijlocit pentru crearea acestei publicații a fost construcţia şoselei M-2 Chișinău-Soroca, pe porţiunea răscrucii de lîngă satul Sărătenii Vechi. Lungimea acestei porţiuni de drum constituie aproximativ 85 km, construcția a fost finanțată de Guvernul Statelor Unite ale Americii și după cum este scris pe panoul informativ, din partea poporului american. În primul rînd, vă va uimi cel mai mare și mai modern pasaj de încrucişare de pe autostradă care duce spre Bălți.

S-a întîmplat astfel că au fost fotografiate diferite etape ale construcției acestei structuri impresionante. Vă va uimi atît viteza, cît şi buna organizare, dar mai ales, calitatea excepțională a lucrărilor efectuate. Am asistat, de asemenea, la construirea celor 4 benzi ale şoselei pe diferite tronsoane ale acesteia, inclusiv a podurilor, sistemelor de drenaj, rampei drumului, la întărirea marginilor drumului, precum și la construcţia trotuarelor, căilor de acces și trecerilor spre clădiri publice și private, trotuarelor îngrădite, stațiilor tipice de beton pentru călătorii care aşteaptă la toate intersecţiile şoselei și alte lucrări. Antreprenor, din cîte sw știe, este o firmă românească de construcții.

Dar nu acest lucru este important, ci faptul că un asemenea nivel de construcții a drumurilor, aici, în Republica Moldova, nu s-a mai văzut înainte. În mod special, vă va uimi faptul că şoseaua a fost construită, practic, de la zero, inclusiv toate podurile și podurele de peste ea, dar și de peste ramificaţiile sale. Posibil, pentru Europa sau America o astfel de construcţie e ceva obişnuit, pentru Moldova însă mai constituie încă o noutate.

Da, ne bazăm exclusiv pe impresiile şi aprecierile făcute de către conducătorii auto care merg de multe ori pe această şosea și nu cunosc părerea experților, dar aici am fost unanimi ‒ această şosea a devenit etalon pentru țara noastră. Acum avem spre ce să ne orientăm și cu ce să comparăm. De fapt, drumurile sînt unul dintre cele mai importante simboluri ale civilizaţiei dezvoltate și moderne, deși, nu se limitează, desigur, doar la acestea.

Continuarea articolului citiți aici.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load