Partidele care ar acumula cele mai multe voturi în cazul unor alegeri

Partidele care ar acumula cele mai multe voturi în cazul unor alegeri

Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare, în Legislativ ar accede doar PSRM și PAS, arată datele unui sondaj de opinie prezentat astăzi, notează NOI.md.

Astfel, pe întreg eșantionul, PSRM ar cumula 44%, iar PAS – 22,9%. Mai puțin de 6 la sută, cît constituie pragul electoral, ar acumula PD – 5,5%; Platforma „DA” – 3,6%; PCRM – 3,3%; „Partidul Nostru” – 2,8; PPEM – 1,6. Alți 7 la sută dintre respondenți au declarat că nu ar vota.

În urma excluderii electoratului indecis, voturile s-ar repartiza în felul următor: PSRM – 50,3%; PAS – 26%; PD – 6,2; PDA – 4,1. Potrivit autorilor studiului, aceste date reflectă doar predilecțiile votanților pentru mandatele alese pe liste de partid, și nu exprimă voturile din circumscripțiile uninominale.

Sondaj a fost realizat în perioada 7-29 octombrie, pe un eșantion de 4517 persoane, în 290 de localități din țară. Studiul a fost elaborat la solicitarea ziarului „Timpul” de către compania sociologică Fondul Opiniei Publice (FOP). Marja de eroare este de +/- 1,5%.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load