Moldova vrea să-și deschidă ambasadă în una dintre cele mai influente țări

Moldova vrea să-și deschidă ambasadă în una dintre cele mai influente țări

Autoritățile Republicii Moldova planifică să deschisă ambasadă în Emiratele Arabe Unite, cu sediul la Abu Dhabi. Un proiect de Hotărâre de Guvern în acest sens este supus consultărilor publice de către Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, transmite NOI.md.

Totodată, se propune înființarea Consulatului General al Republicii Moldova în orașul Dubai, Emiratele Arabe Unite. Ca urmare a aprobării deciziei, MAEIE urmează să calculeze devizul de cheltuieli necesare pentru desfășurarea activității, în limita alocațiilor prevăzute pentru asigurarea activității misiunilor diplomatice. Totodată, Ministerul urmează să prezinte Guvernului spre aprobare structura și personalul scriptic ale instituției nominalizate, precum și indemnizațiile în valută străină pentru angajații acesteia.

Un alt proiect de hotărâre propus prevede instituirea Serviciului comercial-economic în cadrul Ambasadei Republicii Moldova în Turcia. Structura va avea un efectiv de trei unități, dintre care o persoană se va afla la Ankara, iar altele două vor activa efectiv la Istanbul. În nota informativă a proiectului se menționează că instituirea serviciului vizat implică surse financiare bugetare adiționale pentru încadrarea funcțiilor de consilier, secretar I și secretar II în statele de personal ale misiunii de la Ankara. Impactul bugetar al modificărilor propuse va constitui anual 3643,2 mii lei.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load