X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Cum va contribui noul ambasador rus în SUA la relansarea relațiilor?

3 oct. 2017,, 23:30   Externe
1879 0

Kremlinul și-a exprimat marți speranța că noul ambasador numit de președintele american Donald Trump în Rusia, Jon Huntsman, va putea contribui la relansarea relațiilor ruso-americane, informează agenția de presă Reuters.

Purtătorul de cuvînt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a făcut această declarație în cadrul unei conferințe de presă susținute după ce Huntsman și-a prezentat scrisoarea de acreditare președintelui rus Vladimir Putin, marți dimineața.

'Sperăm că sub bagheta noului ambasador misiunea diplomatică a SUA în Rusia va fi capabilă să contribuie la depășirea pagubelor cauzate relațiilor noastre de acțiunile Washingtonului', a spus Peskov.

Fost guvernator al statului Utah, Jon Huntsman, diplomat experimentat, a fost confirmat ca ambasador în Federația Rusă de Senatul american, la sfîrșitul lunii trecute.

Huntsman își preia postul la Moscova într-un moment în care comisii ale Congresului SUA și consilierul special Robert Mueller investighează acuzațiile conform cărora Rusia s-ar fi amestecat în campania electorală din 2016 din SUA în favoarea lui Trump, precum și asupra unor posibile legături dintre Moscova și apropiați ai lui Trump.


Moscova neagă o astfel de activitate, iar Trump dezminte orice acuzație privind asemenea legături.

În timpul audierii de confirmare ca ambasador, Huntsman a declarat că nu există nico îndoială cu privire la amestecul Rusiei în campania electorală americană din 2016.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?