Oamenii, mulțumiți că vînzătorii ambulanți au fost evacuați din centrul capitalei (VIDEO)

Oamenii, mulțumiți că vînzătorii ambulanți au fost evacuați din centrul capitalei (VIDEO)

După ce, săptămîna trecută, la Piața Centrală au avut loc altercații între polițiști și vînzătorii ambulanți, astăzi, pe străzile din preajma Pieții au mai rămas doar cîțiva comercianți.

Intervievați de NOI.md, locuitorii capitalei au salutat faptul că vînzătorii au fost evacuați de pe străzile adiacente pieței, argumentînd că o asemenea situație nu mai putea fi tolerată. În opinia lor, comercianții trebuie să-și vîndă produsele alimentare în locuri special amenajate, și nu în condiții insalubre, cum o făceau pînă acum.

În același timp, unii cumpărători s-au solidarizat cu comercianții, precizînd că statul nu le creează condiții necesare pentru a-și putea cîștiga existența.

„Nu-i sănătos, pot fi diferite bacterii, microbi. Pe de altă parte, sigur că statul trebuie să se gîndească și la oamenii ăștia, care trebuie să se hrănească și ei cumva”, a relatat o trecătoare.

„Nu este corect, vînzătorii plătesc un loc în piață, dar aceștia vin cu marfa pe marginea drumului. Cred că este bine că au fost alungați”, a spus o altă intervievată.

„E mai liber și mai bine acum. Cred că toți trebuie să vîndă în piață. E igienic, legumele trebuie vîndute în locuri curate. În țările în care am fost așa ceva nu am mai văzut. Vrem să fim europeni? Haideți să fim serioși!”, a remarcat o altă persoană.

„Produsele trebuie păstrate la anumite temperaturi, în locuri curate. Lactatele și carnea care se vindeau aici acumulau praf, gaze de la mașini. Asta poate provoca intoxicație. Sigur că ne bucurăm că a fost eliberată strada”, a menționat o trecătoare.

„Omul aduce de acasă. Nu face nimic rău. Lasă să mărească pensiile la oameni, să le creeze condiții ca să poată trăi, dar nu să fie fugăriți dintr-o parte în alta”, și-a exprimat indignarea o altă intervievată.

 Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load