X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4025

ANSA: să vă abțineți de la cumpărarea produselor din stradă

15 apr. 21:30   Capitala
2229 0

Odată cu încălzirea vremii, numărul comercianților stradali neautorizați s-a dublat. Deși zilele trecute polițiștii au efectuat razii și au amendat vînzătorii din preajma Pieței Centrale pentru încălcarea regulilor de comercializare, situația nu s-a schimbat, iar tarabele improvizate sînt tot pe marginea trotuarelor, notează Noi.md.

Pe strada Armenească, astăzi, 15 aprilie, se vindeau produse ușor alterabile, precum carne proaspătă de miel și de găină, lactate. Vînzătorii susțin că acestea nu prezintă pericol pentru sănătate, chiar dacă nu erau respectate cerințele minime de comercializare, transmite radiomoldova.md.

„Produsele sînt bune, am și certificat. Nu vînd prea des. Vin aici doar cînd fiica mea îmi aduce o cantitate mare de produse”.

„Produsele sînt de casă și sînt proaspete”.

Comerțul stradal este o practică obișnuită nu doar pe străzile din apropierea Pieței Centrale. Se vînd flori, haine și produse alimentare în fiecare sector al Capitalei, chiar pe marginea trotuarelor sau în preajma piețelor. Deși au dubii privind calitatea produselor, cumpăratorii cred că acestea sînt mai bune decît cele din magazine.


„Cumpărăm de aici că sînt proaspete. La magazin sînt produse cu adaosuri”.

„De multe ori cumpăr produse de aici. Mă uit după persoană și cumpăr, sînt doamne care falsifică produsul, cumpără dintr-o parte și le vînd aici mai scump”.

Inspectorii de la Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor recomandă oamenilor să se abțină de la cumpărarea produselor realizate direct în stradă, din portbagajul mașinilor, chiar dacă prețul lor este mai atrăgător decît în magazine.

Inspectoarea de la Direcția Siguranța Produselor, Cristina Tabuncic, atenționează că acestea deseori nu sînt păstrate în condiții optime, iar comercianții nu eliberează bon de casă.

„Pe lîngă lipsa condițiilor de igienă produsele alimentare comercializate în locuri neautorizate sînt lipsite de informații: origine, termen de valabilitate, starea de sănătate a animalului, compoziția și condițiile de păstrare”.

Comerțul stradal neautorizat se pedepsește cu o amendă de peste 1000 de lei. În perioada de vară, specialiștii avertizează că produsele alimentelor, precum carnea, ouăle, lactatele și peștele trebuie să fie procurare doar din locuri special amenajate.

4
2
2
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?